توزیع ناعادلانه کسب‌وکار در کشور به‌واسطه وجود نورچشمی‌هاست

01. 09. 26
بازدید: 3964

شرکت طلیعه صنعت هوشمند از سال 83 فعالیت خود را در حوزه رادیو شناسه و اتوماسیون صنعتی آغاز کرد.

محمدرضا کاویانی، رئیس هیات مدیره شرکت طلیعه صنعت هوشمند، در گفت‌وگو با روابط عمومی سندیکای شرکت‌های شناسایی و مکان‌یابی رادیویی، با بیان اینکه در طول مدت فعالیت خود همواره دو مورد اساسی مد نظرمان بوده، در تشریح این موارد گفت: نخست اینکه رادیو شناسه و کاربردهای آن در صنعت و سازمان‌ها فرهنگ‌سازی شود و مدیران با توانایی این فناوری آشنا شده و بتوانند با دید باز در روند کاری خود از آن استفاده و بتوانند به صورت واقعی بهینه‌سازی کسب و کار خود را پیاده سازی کنند.

این عضو هیات مدیره سندیکای شرکت‌های شناسایی و مکان‌یابی رادیویی افزود: موضوع دیگر، حضور در کنار کارفرمایان و پیگیری امور مربوط به پیاده سازی پروژه‌ها تا حصول نتیجه و بهره‌گیری کامل از این فناوری نوین است که می‌خواهیم به بهترین شکل ممکن اتفاق بیافتد.

وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد زیادی پروژه موفق در صنایع برق، سیمان، مخابرات و دفاع انجام شده که می‌توانند الگوهای مناسبی برای دیگر صنایع باشند. هدف ما دستیابی به عملکردهای بهینه و کارساز در حوزه اینترنت اشیاء و رادیو شناسه در صنایع است که با خلاقیت و تببین درست مساله از سوی کارفرمایان تحقق می‌یابد.

کاویانی در تشریح مشکلات موجود در مسیر فعالیت کاری با بیان اینکه مشکلات را می‌توان در چند دسته برشمرد، اظهار کرد: یکسری مشکلات به خاطر انجام ناصحیح و یا ناتمام پروژه‌های رادیو شناسه توسط شرکت‌های غیرمتخصص اتفاق می‌افتد و باعث می‌شود برخی از کارفرمایان بدبینی خاصی نسبت به این فناوری پیدا کنند و با  از استفاده آن در کسب و کار خود فاصله بگیرند که حل این مشکل و تغییر ذهنیت کار بسیار دشواری است.

وی تصریح کرد: از دیگر مشکلات فعلی نبود بودجه کافی برای پروژه‌هاست که مخصوصا بعد از افزایش قیمت دلار و گران شدن تجهیزات وارداتی بیشتر شده است. این امر منجر به گرایش شرکت‌ها  به تامین کالای چینی نسبتا ارزان شده که طبیعتا کیفیت پیاده‌سازی پروژه‌ها هم بسیار کاهش پیدا کرده است. همچنین، به‌دلایل گفته شده میزان پروژه‌ها در بازار نیز تقلیل پیدا کرده و اگر هم پروژه دولتی وجود داشته باشد به‌دلیل حضور شرکت‌های خصولتی شانس اخذ آن توسط شرکت‌های خصوصی بسیار کم می‌شود.

کاویانی در ادامه کمبود نیروی متخصص در این حوزه را هم از دیگر مشکلات موجود عنوان کرد و افزود: علاوه بر همه اینها، بوروکراسی اداری موجود در وزارتخانه‌ها هم مشکل مهم دیگری است که در روند فعالیت خود با آن مواجه هستیم.

وی پیرامون وضعیت موجود در کشور و شعار سال اظهار کرد: از دید بنده تمامی شرکت‌های فعال در حوزه‌های فناوری نوین، دانش بنیان هستند و هرکدام می‌توانند در حوزه تولید نقش اساسی داشته باشند که به تبع آن اشتغال‌زایی نیز ایجاد خواهد شد. اما متاسفانه موانع پیش روی این کسب و کارها حرکت این شرکت‌ها را بسیار کند کرده و وجود شرکت‌های رقیب دولتی نیز فعالیت این شرکت‌ها را کاهش داده است.

کاویانی در خصوص تحدید اینترنت بیان کرد: اگر این محدودیت طولانی شود، قطعا بر روند کاری شرکت‌ها و کسب‌وکارها تاثیر بسزایی خواهد داشت. همه می‌دانند چرخه اطلاعات در چنین شرکت‌هایی مثل خون در رگ است و توقف آن قطعا فاجعه بار خواهد بود. طبیعتا وقایع اخیر ناخود آگاه تاثیر خود را بر کسب و کارها خواهد گذاشت که حداقل آن کاهش انگیزه فعالان مرتبط با این کسب‌وکارهاست که ادامه آن در افزایش روند مهاجرت به شدت تاثیرگذار است.

رئیس هیات مدیره شرکت طلیعه صنعت هوشمند با بیان اینکه ما نسبت به کشور خود وظیفه‌ای داریم که باید انجام دهیم، گفت: نقش کسب‌وکارهای مشابه با فعالیت ما انجام کار صحیح و مقابله با عملکردهای ناصحیح شرکت‌های خصولتی و تصمیم‌گیری‌های غلط در سازمان‌هاست که این مهم در دراز مدت می‌تواند محقق شده و تنش‌های موجود که اغلب ناشی از همین بی‌عدالتی‌هاست را کاهش دهد.

وی پیرامون سایر مشکلات موجود در کشور، به موضوع کرونا اشاره کرده و گفت: کرونا در چند سال اخیر تاثیر خود را در کل کسب‌وکارهای فعال در بازار گذاشته و این امر به‌صورت جهانی شکل گرفته است. تحریم‌ها تاثیر مستقیمی روی شرکت‌های نرم‌افزاری نداشته ولی طبیعتا اثرات غیر مستقیمی برجای گذاشته است. محدود شدن ورود کالاهای تکنولوژیک و یا ورود پر هزینه آنها به کشوردر شرکت‌های فناور (نرم‌افزاری و غیر نرم‌افزاری) باعث کاهش فروش و انجام پروژه‌ها می‌شود.

کاویانی ادامه داد: اما به نظر بیشترین تاثیر در کاهش روند فعالیت شرکت‌های مذکور توزیع ناعادلانه کسب‌وکار در کشور به‌واسطه وجود شرکت‌های خصولتی و یا نورچشمی‌هاست که معدود پروژه‌های موجود در کشور را انحصاری کرده و شرکت‌های خصوصی را از گردونه فعالیت خارج می‌کنند.

عضو هیات مدیره سندیکای شرکت‌های شناسایی و مکان‌یابی رادیویی تاکید کرد: در اینجاست که نقش و اهمیت سندیکا مشخص می‌شود و باید بتواند با هم‌افزایی با این ناعدالتی‌ها مبارزه کند.

وی در ادامه پیرامون شرایط اقتصادی حوزه کاری خود تصریح کرد: حوزه رادیو شناسه و اینترنت اشیاء از حوزه‌های بسیار فراگیر و پرکاربرد است. اما متاسفانه به‌دلایلی که به بعضی از آنها اشاره شد، درصد کمی پروژه مرتبط در کشور پیاده‌سازی شده و باید برنامه مدونی برای 10 سال آینده این فناوری‌ها به کمک مراجع ذیصلاح دولتی، خصوصی، سندیکا و تشکل‌های مرتبط تدوین شود.

فعالیت‌های تشکلی عامل رقابت صحیح و هم‌افزایی هستند

کاویانی افزود: لازم است شرکت‌های فعال در این حوزه علیرغم وجود رقابت صحیح هم‌افزایی داشته و این بازار را گسترش دهند. کلیه کارخانه‌ها، ادارات، سازمان‌ها و ارگان ها در قسمت‌های کلیدی و مهم خود به این فناوری‌ها نیاز دارند ولی به‌دلایلی با آنها بیگانه و ناآشنا هستند.

وی ادامه داد: شرکت‌ها در قالب تشکل‌ها و فعالیت‌های انفرادی می‌توانند جلب اعتماد و آگاهی‌های لازم را ایجاد کرده و پروژه‌های مفید و عملی را رقم بزنند. از این نکته هم غافل نمانیم که نقش آموزش در این عرصه بسیار پررنگ بوده و سندیکا و اعضای آن باید آموزش را سرلوحه فعالیت خود قرار دهند تا آن اعتمادها ایجاد و نگرانی کارفرمایان مرتفع شود.

کاویانی خاطرنشان کرد: تشکل‌ها در بهبود روند فعالیت‌های کسب‌وکارها تاثیر بسزایی دارند. اگر تشکل‌ها به صورت صحیح اداره شوند عامل هم‌افزایی شرکت‌ها، مورد اعتماد کارفرمایان دولتی و خصوصی، مرجعی برای امور کارشناسی و جایگاه فرهنگ‌سازی حوزه‌های فنی مرتبط خواهند بود. اگر شرکت‌های عضو تشکل جمعی فکر و حرکت کنند و در شرکت‌های خود اختصاصی برنامه‌ریزی کنند روند تاثیر گذاری تشکل‌ها بر کسب‌وکارها بسیار بالا بوده و ورود به پروژه‌ها و پیاده‌سازی آنها، کسب‌وکارها را به‌صورت محسوس رشد خواهد داد.

وی تصریح کرد: تمامی موارد ذکر شده، می تواند بر محوریت سندیکا شکل بگیرد و نقش محوری سندیکا در اجتماع شرکت‌ها و ایجاد هم‌افزایی چشمگیر است. تعامل با دولتمردان و دفاع از حقوق واقعی شرکت‌ها در خصوص مشارکت در پروژه‌ها می‌تواند از جمله خواسته‌های هر شرکت باشد. هیات مدیره سندیکا به عنوان راس امور بسیار مسئول بوده و لازم است با همفکری شرکت‌ها از طریق کمیته‌های سندیکا برنامه مدونی تدوین شود تا در امور کارشناسی برای پروژه‌های کلان دولتی و هدایت آنها به برگزاری مناقصات عادلانه موفق‌تر عمل شود.

کاویانی در پایان خاطرنشان کرد: رابطه سندیکا و شرکت‌ها یک رابطه متقابل است و تا این مهم تحقق نیابد نه شرکت ها باید انتظار بی‌مورد و غیر واقعی از سندیکا داشته باشند و نه سندیکا تقاضاهای غیر متعارف از شرکت ها داشته باشد. از این رو، امیدوارم سندیکا بتواند جایگاه خود را پیدا کرده و شرکت‌ها در این تشکل تخصصی نقش‌آفرینی واقعی خود در پهنه عظیم کسب وکار مرتبط را داشته باشند.