مدیرعامل پرتو تاپ رایان: بخش خصوصی می‌تواند به عنوان یک تصمیم ساز دلسوز کنار دولت قرار گیرد

00. 05. 06
بازدید: 2409

شرکت پرتو تاپ رایان یکی از شرکت های دانش بنیانی است که در زمینه تولید سامانه‌های هوشمندسازی در صنعت و کشاورزی مبتنی بر اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی در کشور فعالیت می‌کند.

مدیرعامل پرتو تاپ رایان در گفتگو با روابط عمومی سندیکای شرکت‌های شناسایی و مکان‌یابی رادیویی، پیرامون فعالیت‌های این شرکت گفت: با کمک دانشمندان و متخصصان داخلی موفق شدیم برای نخستین بار محصولاتی را در کشور تولید کنیم که نتیجه آن، کاهش ارزبری به منظور واردات تجهیزات، کاهش قیمت تمام شده کالای نهایی، اشتغال زایی و توسعه محصولات متناسب با اقلیم و شرایط ایران بوده است.

حمید بهنگار در رابطه با مشکلات و چالش‌های موجود بر سر راه  فعالیت این شرکت، گفت: بزرگترین مشکلی که در این حوزه با آن مواجه هستیم، مقوله سرمایه‌گذاری متناسب و متوازن در این صنعت و اختصاص اعتبارات کافی به تولیدکنندگان واقعی است. از سوی دیگر پذیرش فناوری‌های نوین توسط بهره‌برداران از دیگر چالش‌های موجود است که به نظر می‌رسد با انجام فعالیت‌های ترویجی و سرمایه‌گذاری‌هایی از سوی نهادها و تشکل‌ها به عنوان بخش خصوصی از یک سو و دولت از سوی دیگر در حوزه فرهنگ‌سازی، این چالش مرتفع خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر، به حد کافی به اکوسیستم توجه نمی‌شود، بیان کرد: با توجه به اینکه این صنعت هزینه‌های تحقیق و توسعه بالایی دارد، اهتمام به این موضوع از سوی متولیان امر از مطالبات اصلی فعالان این حوزه است.

بهنگار افزود: ساختار کلی اقتصاد ایران از نظر زیرساختی و فرهنگی با تولید سازگار نیست. از این رو، امسال که به نام سال رفع موانع تولید نامگذاری شده، هم برای سرمایه‌گذاران، هم برای مجریان و هم برای شرکت‌ها فرصت خوبی است که بتوانند تغییر رویه‌هایی را در فرآیندهای مربوط به خود اعمال کنند تا این فرهنگ و زیرساخت به نحو مطلوب تغییر کند و اقدامات در راستای رفع موانع تولید واقعا منجر به رونق تولید شود.

وی اظهار کرد: ضمن اینکه، توجه و اهتمام ویژه به حوزه تحقیق و توسعه بسیار مهم است. چراکه، این بخش بسیار هزینه بر در حوزه تولید داخل است و تا این حلقه از زنجیره تولید تکمیل نشود، ما نمی توانیم محصولات قابل رقابت با محصولات خارجی برای استفاده در داخل و حتی صادرات تولید کنیم. از این رو، این بخش نیاز به حمایت، توجه سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی دقیق دارد.

بهنگار خاطرنشان کرد: با پرداختن به رفع این موانع از سوی نهادهای زیربط به ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارتخانه‌های مربوط با هر صنعت خاص، می‌توان گام‌های مثبتی برداشت. علاوه بر این، ایجاد ظرفیت‌هایی برای همکاری علمی و تکنولوژیکی، ایجاد فضاهای آزمایشگاهی و ایجاد طرح‌های پایلوت اقداماتی است که در این حوزه بسیار راهگشاست.

این فعال اقتصادی اذعان کرد: بنابراین، حمایت‌ها نباید صرفا مالی باشد. می‌تواند مربوط به زیرساخت‌ها بوده و حمایت‌هایی باشد که به خودکفایی واحدهای تولیدی، رسیدن به مرحله تولید انبوه، بالغ شدن یک صنعت ومشتری پسند شدن آن منجر شود.

وی ادامه داد: شرایط کنونی بازار مانند یک شمشیر دو لبه است. به این معنا که اگر نتوانیم به درستی شرایط فرصت‌ها و تهدیدها را تشخیص دهیم به راحتی در چرخدنده‌های موجود و بحران‌ها له خواهیم شد. اما با اتخاذ سیاست‌ها و جهت‌گیری مناسب می‌توانیم مجموعه‌ای چابک و عکس‌العمل گرا داشته باشیم و ظرفیت‌هایی را در مجموعه ایجاد کنیم که بتوانیم تهدیدها و شرایط خاصی که در کشور وجود دارد را به فرصت تبدیل کنیم؛ اینگونه به‌صورت بلند مدت و میان مدت تولید داخلی را حفظ خواهیم کرد.

بهنگار عنوان کرد: چنانکه این شرایط برای برخی مجموعه‌ها فرصت تلقی شود، قطعا موجب ارتقای آن خواهد شد. البته مجموعه ما هم از این امر مستثنی نبوده و توانسته در این شرایط در حوزه فعالیت‌های خود توانمندتر عمل کند.

وی با بیان اینکه این مجموعه در زمینه کشاورزی و محیط زیست هم فعال است، گفت: در رابطه با مسائلی از قبیل خشکسالی، تحریم‌ها، تغییرات اقلیمی و سوء مدیریت‌هایی که در کشور وجود دارد و بحران‌های عظیمی را برای حال و آینده صنعت کشاورزی کشور ایجاد کرده است. اهتمام این شرکت در رفع این اثرات سوء بر اقتصاد و یا کند کردن روند رشد این بحران‌ها بوده است.

بهنگار تاکید کرد: از این رو تلاش کردیم بتوانیم محصولات متناسب، به روز و ابزارهای مناسبی را در اختیار بهره‌برداران، ذینغعان و جامعه هدف خود قرار دهیم که بتوانند بر مشکلاتشان غلبه کرده و یا در شرایط کنونی حداکثر بهره‌برداری را برای مجموعه خود ایجاد کنند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه این اقدام تا کنون موفقیت آمیز بوده است و بازخورد مناسبی از مشتریان خود گرفتیم که به لطف خداوند این کسب‌وکار در حال توسعه است. امیدوارم بتوانیم برای رشد همکارانمان و به ویژه فعالیت‌های استارت‌آپی موجود در کشور موثر واقع شده و بتوانیم همکاری سازنده دو جانبه‌ای با شرکت‌های دانش بنیان و مجموعه‌های نوپا داشته باشیم.

بهنگار تاکید کرد: در حوزه کاری ما شرایط اقتصادی نیاز به جراحی‌های عمیق و ساماندهی دارد و این مهم شدنی نیست مگر با یک مدیریت یکپارچه و منظم؛ بنابراین، امیدوارم در دولت جدید این امر محقق شده و به نحو مطلوبی از ظرفیت‌های موجود در بخش خصوصی که در تشکل‌هایی مانند انجمن‌ها و سندیکاها متبلور شدند، استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی همواره  پیشنهادات مناسبی برای ارائه به دولت دارد که کمک می‌کند جهت فعالیت‌ها و اقدامات دولت با شرایط و تغییرات موجود متناسب شود، گفت: آنچه تا کنون اتفاق افتاده این بوده است که همواره دولت در تصمیم گیری‌ها و درک شرایط عقب تر از وضع موجود حرکت کرده و عکس‌العمل‌های کندی از خود نشان داده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان افزود: اما استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی در جای مناسب و به حد کافی و اهتمام به آن می تواند کارگشا باشد. بخش خصوصی همواره در صدد بوده است به عنوان یک تصمیم ساز دلسوز کنار دولت قرار بگیرد و با او همراهی کند.

وی ادامه داد: بازگشت ایران به بازار جهانی، افزایش ظرفیت تولید، احیای محیط زیست و منابع طبیعی، بهره وری از صنعت کشاورزی، ایجاد اشتغال و بهره‌گیری از ظرفیت‌های رونق اقتصادی و افزایش شاخص‌های رقابت آرزوی همه فعالان اقتصادی است. چراکه، اینگونه قطعا شاهد ایجاد وضعیت بهتری در حوزه تولید داخلی در کشور خواهیم بود.