همایش یک روزه «کرمانشاه هوشمند» با موضوع کاربرد هوش مصنوعی در شرکتهای تعاونی با حضور جمعی از مسئولان استانی در دانشگاه صنعتی کرمانشاه برگزار شد.
این رویداد با حمایت مسئولان استانی، شرکت طلیعه صنعت هوشمند و همکاری بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون و تشکل هایی چون سندیکای شرکتهای شناسایی و مکانیابی رادیویی، انجمن ترویج اینترنت اشیا و علوم داده، اساتید دانشگاهها، سازمان نصر تهران و نصر کرمانشاه برگزار شد.
دکتر علیرضا دودمان تیپی رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه، سوم اسفندماه در این همایش، با اشاره به دیرینگی مفهوم شهر و شهروند در تاریخ ایران، اظهار کرد: برخی از شعرای ایرانی همچون فردوسی در اشعار خود از ایران شهر نام بردهاند و از مفاهیم دیگری همچون آرمان شهر و مدینه فاصله اسم آمده است.
وی ادامه داد: آرمان شهر یا مدینه فاضله، شهری است که انبوهی از انسانها در کنار هم زندگی میکنند و یک جامعه آرمانی را میسازند، هر چند که ممکن است در این شهر نواقص و مشکلاتی هم باشد، اما مردمی خوب و صمیمی دارد که که بصورت روان در کنار هم زندگی میکنند.
رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه افزود: البته در دنیای امروزی مفهوم شهر با 30 تا 40 سال پیش متفاوت است، بگونهای که به تدریج با محو شدن روستاها، شهرها به سرعت در حال بزرگ شدن هستند و انبوهی از انسانها در مناطق شهری زندگی میکنند، تاجایی که در کشور چین شهری با 80 میلیون نفر جمعیت وجود دارد.
وی تصریح کرد: قطعا اداره و کنترل چنین شهری که در آن میزان رفت و آمدها بالاست، بسیار سخت خواهد بود، بنابراین باید کارها به نحوی برنامه ریزی و سازماندهی شود تا کمترین مشکل پیش آید و میزان رفت و آمدها کمتر شود.
دودمان تیپی یکی از راهکارهای کشورها برای حل این مشکلات را سوق پیدا کردن به سمت الکترونیکی شدن خدمات و هوشمند شدن شهرها عنوان کرد و افزود: در این راستا امروزه مفاهیمی همچون بانکداری الکترونیک، بازار اینترنتی، دولت الکترونیک و ... بوجود آمده و زندگی در آینده هم به این سمت می رود.
وی یادآورشد: البته نباید این مسئله را فراموش کنیم که در هر موج از ورود تکنولوژی و فناوریهای نوین به زندگی، بخشی از هویت و داشتههای ارزشمند خود را از دست دادهایم، مانند نوع پوشش و یا معماری اصیل ایرانی که خسارت بسیار بزرگی است. البته به نظر می رسد بتوانیم در چنین فضاهایی هم هویت اصیل خود را حفظ کنیم و ناچار نباشیم آنها را کنار بگذاریم و حتی امکان احیاء و بازتعریف آنها نیز وجود دارد.
بر اساس این گزارش، در این همایش نایب رئیس سندیکای شرکتهای شناسایی و مکانیابی رادیویی، تعدادی از فعالان اقتصادی و دانشجویان و دانش آموزان کرمانشاهی حضور یافتند.
معرفی رادیو شناسه و چگونگی استفاده از آن در بهبود عملکرد صنایع و خدمات، کاربرد اینترنت اشیاء در هوشمندسازی صنایع و مدیریت راهبردی تولیدات کشاورزی با نوآوری و فناوریهای نوین محورهای برگزاری این همایش بود.