بروزرسانی IoTivity با OCF

99. 11. 28
بازدید: 480

به‌روز رسانی IoTivity با OCF

به‌‌روز رسانی OCF از IoTivity شامل امنیت افزوده و مدیریت ابری می‌شود! (Open Connectivity Foundation) OCF، بزرگ‌ترین گروه استاندارد آزاد IoT در دنیا است. این گروه طی سال‌های اخیر با نام OIC شناخته می‌شد که هم اکنون نام آن تغییر کرده است. برای اینکه دستگاه‌های تولیدکنندگان مختلف قادر باشند.

تا به‌طور امن و یکپارچه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، OCF به ایجاد مجموعه‌ای از مشخصات و پروتکل‌های باز پرداخته است. صرف‌نظر از تولیدکننده، سیستم عامل و چیپست (Chipset) دستگاه‌های پایبند به مشخصات OCF، به‌ راحتی با یکدیگر کار می‌کنند.

تاکنون به شکل‌گیری OCF کمک‌های زیادی شده است؛ زیرا اعتقاد شدیدی به چشم‌انداز و پتانسیل این استاندارد باز وجود دارد. علیرغم فرصت‌ها و وعده‌های IoT در اتصال دستگاه‌های موجود در خانه و سازمان‌ها، رقابت میان استاندارهای باز و پروتکل‌های شرکتی، موجب کُند شدن روند انطباق و نوآوری در این زمینه شده است. همانند W3C که استانداردهای شبکه جهانی وب را مدیریت می‌کند،IEEE  (موسسه برق و الکترونیک) به برقراری استانداردهای مهندسی برق و UPU به برقراری کدپستی جهانی می‌پردازند. استانداردسازی می‌تواند با توافق بر روی پروتکل‌هایی که در حرکت رو به جلو صنایع و جهان مؤثر هستند، به تحکیم صنایع و فرصت‌زایی کمک کند.

در همین راستا OCF، به‌روز رسانی ویژگی‌های IoTivity را اعلام کرده است که در آن دستگاه‌های بیشتری در خانه‌ها هوشمند هستند که به آنها اجازه می‌دهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. ویژگی‌ه

ای 2.0 OCF شامل ویژگی‌های ابری جدیدی می‌شود که به کاربران نهایی اجازه می‌دهد دستگاه‌های هوشمندشان را از بیرون خانه کنترل کنند و یک لایه امنیتی مناسب برای عملکرد متقابل در اکوسیستم خود که بیش از 400 عضو‌ دارد، به‌ وجود آورده است.

این به‌روز رسانی، دو سال پس از اینکه OCF، نخستین ویژگی‌های IOTivity را منتشر کرد، انجام شد. IoTivity در زمان خودش با استانداردهای AllSeen Alliance’s AllJoyn رقابت می‌کرد. این دو گروه در سال 2016 ادغام شدند و هردو استاندارد متقابل را پدید آورده‌اند.

هیئت مدیره گسترش یافته OCF شامل اعضایی از «آریس اینترنشنال»، «کیبل لبز»، «کنن»، «سیسکو سیستم»، «جی‌ ای دیجیتال»، «هایر»، «اینتل»، «ال‌جی الکترونیک»، «مایکروسافت»، «الکترولوکس»، «کوالکوم»، «سامسونگ الکترونیک» و «تکنیکال ر.اس.ای» می‌شود.

به‌ تازگی OCF اعلام کرده‌ است که هایر، الکترولوکس، سامسونگ و ال‌جی الکترونیک قصد دارند محصولات مجهز بهIoT (هوشمند) خود را در سال 2019 روانه بازار کنند.

استاندارد IoTivity برای برطرف کردن یکی از بزرگ‌ترین موانع خانه هوشمند طراحی شده و باعث می‌شود که همه دستگاه‌ها بدون نیاز به چند خانه هوشمند با یکدیگر کار کنند. ایجاد طرح‌ها و داده‌های استاندارد که می‌توانند دستگاه‌های متصل و جزییات اتصال آنها به دستگاه‌های دیگر را توصیف کند، باعث انجام این کار می‌شود. بنابراین دستگاه‌های هوشمند تأیید شده می‌توانند اطلاعاتی را به سایر دستگاه‌های که در خانه‌های دیگر هستند، انتقال دهند و توسعه‌دهندگان را قادر به راه‌حل‌سازی برای ارتباط میان ـ برندی و میان ـ شبکه‌ای و خانه‌های هوشمند سازد.

اولین تکرار استاندارد IoTivity از کمبود ویژگی‌های امنیتی رنج می‌برد و روی دستگاه‌های کوچک‌تری که قدرت فرایندی پایین‌تری داشتند، پشتیبانی نمی‌شد. نسخه 2.0 شامل نسخه IOTivity Lite می‌شود که قابلیت اجرا روی طیف گسترده‌تری از دستگاه‌های کوچک را دارد.

در حال حاضر IoTivity جمعاً 115 نوع دستگاه (از وسایل آشپزخانه تا سیستم‌های صوتی و نورپردازی) را پوشش می‌دهد.

مدل امنیتی زیرساخت اصلی جدید استاندارد، تشخیص تأییدیه IoTivity دستگاه‌ها را آسان‌تر می‌کند که بنابر اظهارات OCF باعث قوی‌تر شدن امنیت متقابل میان دستگاه‌های مورد تأیید خواهد شد. در سامانه IoT (www.staceyoniot.com) نوشته شده است که ویژگی امنیتی، چگونگی ذخیره شدن داده‌ها یا انتقال میان دستگاه‌ها را مدیریت نمی‌کند.

IoTivity، بخشی از حرکت رو به جلو و گسترده‌‌ای است که بسیاری از عوامل اینترنت اشیا را استاندارد می‌کند و به‌کارگیری آن مشکلاتی را که در هوشمندسازی خانه وجود دارد، برطرف خواهد کرد. آمازون و شرکت‌های دیگر با ایجاد اکوسیستم‌های دستگاه‌ها و دسترسی به هاب هوشمند برای تسلط بر خانه هوشمند با هم رقابت می‌کنند. استاندارهایی مانند IoTivity از OCF و Thread به‌دنبال ساده‌سازی دنیای همیشه پیچیده و اکوسیستم خانه هوشمند از طریق ارائه ارتباطات و پلت‌فورم‌ کشف دستگاه‌هایی که میان دستگاه‌های مختلف کار می‌کنند، هستند.

همچنین در سامانه IoT بیان شده است؛ عدم وجود برنامه تطابقی جامع در این صنعت و رشد بدون محدودیت اینترنت اشیا، باعث عریض‌تر شدن شکاف به‌وجود آمده و چالش‌های سازگاری می‌شود و پتانسیل اینترنت اشیا را برای مشتریان، سازمان‌ها و کاربران خودروها محدود می‌سازد.

 OCF، در تلاش است که با معرفی مدل امنیتی زیرساخت اصلی استاندارد پیشرفته و بهبود توانایی‌های مدیریتی ابری، این شکاف را ببندد و آینده‌ای بسیار ایمن و اکوسیستم متقابل به‌وجود آورد که در آن تولیدکنندگان می‌توانند با هم کار کرده و ارتباط برقرار کنند. همچنین استانداردی یکپارچه برای توسعه‌دهندگان، کاربران نهایی و کسانی‌که در این حوزه فعالیت دارند، ایجاد کنند.

& fiercewireless.com  microsoft.com

چاپ شده در شماره چهارم فصلنامه اینترنت اشیا