اینترنت نانو اشیا چیست و چه کاربردی دارد؟

00. 06. 22
بازدید: 433

 

اینترنت نانو اشیا چیست و چه کاربردی دارد؟

اینترنت نانو اشیا، اینترنت اشیا را به سطح جدیدی از اشیای با اندازه‌های کوچک‌تر وارد می‌کند. سایوما شارما (Saumya Sharma) عضو IEEE (مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک) توضیح می‌دهد که استفاده و مزایای اینترنت اشیا در کوچک‌ترین فضاها است. اینترنت نانو اشیا تفاوت زیادی با اینترنت اشیا ندارد، فقط دستگاه‌های درون آن به یکدیگر متصل می‌شوند.

IONT، بسیار کوچک است؛ به‌همین علت به آن «نانو مقیاس» می‌گویند. به‌ عبارت دیگر 1 تا 100 نانومتر ـ با یک نانومتر در یک میلیارد متر اندازه‌گیری می‌شود.

Nano.gov، به‌عنوان یک مرجع بیان کرده است که ورق کاغذ 100.000 نانومتر ضخامت دارد. همچنین 25.4 میلیون نانومتر در یک اینچ وجود داشته و قطر آن دارای 2.5 نانومتر است.

 در اینترنت نانو اشیا، فناوری‌های بسیاری استفاده می‌شود، مانند سنسورهایی که در خودرو و خانه‌ نصب شده و شرایط محیطی را گزارش می‌دهند یا شتاب‌سنج‌ها و ژیروسکوپ‌هایی که در تلفن‌های هوشمند نصب می‌شوند و به افراد کمک می‌کنند از خدمات ناوبری یا مکان‌یابی استفاده کنند (موارد ذکرشده نمونه‌هایی از دستگاه‌های بسیار کوچک و مورد استفاده در اینترنت نانو اشیا است).

همچنین می‌توان بیان کرد؛ اغلب کارخانه‌های خودکارسازی مدرن به دستگاه‌های نانومقیاسی که توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر را دارند، وابسته هستند. این فناوری در تمام صنایع ازجمله خودروسازی، مراقبت‌های بهداشتی و لوازم خانگی کاربرد دارد.

اینترنت نانو اشیا، از نظر طراحی و ساخت پیچیده بوده و به‌دلیل روش‌های الکترومغناطیسی است که به دستگاه‌ها اجازه می‌دهد با یکدیگر به‌صورت بی‌سیم ارتباط برقرار کنند و مداخله در آنها (به‌ویژه برای کنترل) نوعی چالش محسوب می‌شود.

انواع نانو تکنولوژی‌ که در یک سیستم IOT ادغام شده‌اند، بسیار کاربردی هستند. برای مثال یک کارخانه هوشمند، دستگاه‌های IONT را برای نظارت بر درجه حرارت، رطوبت، گازها، کیفیت آب و احتمالاً انتشار کربن از سیستم اگزوز استفاده می‌کند. همچنین وسایل نقلیه متصل به سنسورهای مینیاتور می‌توانند نزدیکی، شرایط محیطی و اطلاعات مکان را پیش‌بینی کرده تا با اطمینان از ایمنی و دقت سیستم‌های کمکی به وسایل نقلیه یاری رسانند.

از سوی دیگر، در یک برنامه هوشمندانه از نانو ذرات تشکیل شده و انواع فناوری‌های یکپارچه می‌توانند مسئول نظارت بر غلظت گازها یا ذرات سمی باشند. این روند با دستگاه‌هایی امکان‌پذیر است که در نقاط مختلف شهر برای نظارت بر سطح آلودگی، حفظ سلامتی و ایمنی ساکنان منطقه نصب می‌شود.